Butikken åbner igen d. 7/2!

Books

A selection of the books you can buy at Momentum and friends.

Forbandelsen Brudt

Pris: DKK 250,-

I seks måneder så det ud til, at Liverpool FC ville cruise sig vej til klubbens første engelske mesterskab i 30 år. Men så kom pandemien, med Liverpool kun seks point fra at kunne kalde sig Premier League-vindere. 

Dagligdag og fodbold blev sat på pause på ubestemt tid. Langsomt blev det dog klar, at sæsonen skulle gennemføres, men for hermetisk lukkede døre. Mesterskabet skulle fejres sammen - hver for sig. Symptomatisk for den antiklimatiske følelse af aflyst folkefest kom mesterskabet i hus i en kamp, som Liverpool ikke spillede. 

Alt dette bragte masser af følelser i spil. Følelser, der har haft 30 år at vokse i. Det er de følelser, de medvirkende i denne bog forsøger at sætte ord på. 

Vestbyens stemme

Et fotoessay af Jonas Normann. 
Pris: DKK 350,-

"Neden for Vejles bakker mellem Omløbsåen mod øst, Vejledalen mod vest, Jellingvej mod Nord og Sønderåen mod syd ligger det gamle arbejdskvarter Vestbyen og er i 2018 stadig et vidnesbryd om arbejderklassens historie, liv og levned."

Slip livet løs

Af Preben Kok.
Pris: DKK 300,- 

"Vi har en urealistisk forestilling om, hvor meget styr man kan have på livet. Det betyder, at vi ofte tynges af skyldfølelse i tilfælde, hvor vi slet ingen skyld kan have, fordi vi ikke har magten. Vi har glemt, at sårbarheden kan være frugtbar og livgivende, og vi forstår ikke længere, at et harmonisk parforhold er en enhed, der dannes af to modsatrettede lidenskaber: den grænsesprængende og den grænsesættende. 

Pensioneret sogne- og sygehuspræst, fordragsholder og sjælesørger Preben Kok gør i dette kampskrift op med en række givne forestillinger, som det moderne menneske kæmper med i sin hverdag og sit liv, og så spørger han: Hvad mister vi ved kan at træffe beslutninger med forstanden - uden at have troen og myternes nedarvede visdom med?"

Skæld ud på Gud

Af Preben Kok. 
Pris: DKK 150,-

"Preben Kok er sygehuspræst og sjælesørger i grænselandet mellem liv og død. I Skæld ud på Gud fortæller han om sit arbejde og om sin tro. Med troen som udgangspunkt tager Preben Kok livtag med parforhold, skyld, magtesløshed, stress og illusionen om det perfekte menneske. Han giver mennersker i krise mulighed for at dele ansvaret og sorgen med Gud, når livet gør ondt og meningen hører op. 

Skæld ud på Gud er udkommet i 19 oplag og har solgt over 30.000 eksemplarer.